sunnuntai 11. elokuuta 2013

130# Pientä vinkkiä blogille

Huom! Tämä postaus on suunnattu aloittelevalle bloggajille. Luen paljon meidän tallin "pikkutyttöjen" blogeja niin tämä on heille paljon suunnattu. Ja tämä ei myöskään tarkoita että blogini olisi niin hyvä että voisin täydentää sitä että minä en myös jotain näistä virheistä teen

Aloitetaanpas heti! Ensimmäinen asia on
Ulkoasu asia mihin aina ensin otan huomioo. Liian räikeisiin taustoihin törmään liian usein, pinkkiä, lilaa, oranssia, keltaista jne. Sitä vielä korostaa hirveä sekoitus tai kuva siinä seassa. 
Itse suosin maanläheisiä värejä, esim. vaaleanpunaista, beigeä, vaaleansinistä jne. Kannattaa tarkkaan miettiä blogin ulkoasu, koska se usein kertoo paljoa blogista. 
Vielä bannereihin sen verran puutun että kun banneria tekee niin siinä sama asia, että luonnonmukaista värejä, mieluiten taustan mukaan. Sitten ei mitään hirveitä glitter fontteja ja räikeitä taustoja. 
Eli ulkoasuissa yksinkertaisuus on kaunista!

Tekstit
1. Hymiöraiskaus 
"Moi!!! :):) olin tänään tallilla :D menin Palloponilla <3 se oli niin kiva <3 mentiin puomeja ja se oli tosi kiva! :) 
Ei muuta moi moi :):):)"
Anteeksi mutta kuka tuollaista lukea jaksaa? Hymiötä hymiön perään, kyllähän sinne jonnekin tekstiin voi jonkun hymiön tunkea, mutta liikaa on liikaa. Sitten myös sydämeen käyttö on myös hirveää :D. 

2. Lyhyet ja kuvattomat postaukset
"Olin tänään tallilla menin Pirpanalla se meni ihan hyvin. Ainoa että se oli laiska. Menin sitten kerhohuoneeseen olin siellä hetken ja lähdin kotiin.
Moi moi"
Tuossakaan kerrotaan mitä olet tehnyt mutta tarkemminkin voisi kertoa. Jos haluat sivunkatseluita ja lukijoita, niin niitähän pitää "viihdyttää" jotenkin. Eli pidempiä postauksia mutta ei sentään silleen että kilometrin pitkiä ovat, sitten kappaleen jakaukset tekevät tekstistä myös luettavaa. Kuvia voi myös laittaa muualle kun vain loppuun. Eli jos kerroit että hevosta hoidit ja siitä on kuvia niin laita kuvat siihen mihin sen kirjoitit!

3. Puhu totuutta!
Luen aivan liikaa p*skaa myös blogeissa. "Menin Pollella ja ope sano että meni niin hyvin että hän sanoi että saan mennä sillä kisoissa 70cm luokan ja saan alkaa hoitaa sitä Lotan päivänä" 
Miksi sinua ei sitten näkynyt niissä seurakisoissa 70cm luokassa? Elikkä kerro aina se totuus mikä olikin se mitä ope sanoi. Saatko sittenkään kisata Pollella? Saatko alkaa hoitaa sitä Lotan päivänä? 
Mieti ennen kun kirjoitat! Myöskään kaikkea ei sinne kannata laittaa.. Luen aina sellaista myös. 

4. "Pikapostaukset" 
"Moi!! Menen tänään tallille hoitamaan Pällen ja sitten kirjoitan siitä myöhemmin tänne"


5. Kieli + kirjoitusvirheet
".. kun tunnin jälkeen kun huuhtelin Pollen 
vedellä niin se astui slangenin päälle.." "..tunnilla niin jalkani jäi jumiin staketenin ja hevosen väliin"
Eli jos puhutte tuollaista suomea niin okei, niin minäkin puhun. Mutta blogiin mielestäni noin ei kirjoiteta, joko tai suomea tai ruotsia! 

Sama kirjoitusvirheitä löytyy paljon. Lukekaa aina teksti ennen kun julkaisette! 

Kuvat
Itse kun kuvaan paljon tallillamme, niin löydän niitä kuvia jostain blogista luvattomasti. Minun kuvasivuillani lukee isolla että ei saa kopioida ilman lupaa jos itse, oma/vuokra/ylläpito heppa siinä esiinny. Jos hoitohevosesi siinä esiintyy ja haluat blogiin kysytähän ensin lupaa. Jos ei Copyright ole kuvassa niin laitathan sen kuvatekstiin!
Selkokieltä, eikö vain? Mutta kuinka ärsyttävää kun se minun ottama kuva on siellä Liisan ja Tuulin blogissa ilman lupaa, ilman copyrigtiä. Elikkä kysythän aina ennen kun kuvan otat, minulta voi täällä blogissa, puhelimitse, sähköpostitse tai tallilla kysäistä saako ottaa sen kuvan Pellestä sieltä kopioida.

Myös kuvista sen verran vielä että mietithän ennen kun laitat kuvia. Näen usein Skidiä muiden blogissa, jossain karmeassa kuvassa. Monet ovat tulleet kysymään että saako laittaa, vastauksenihan on usein kyllä koska tiettyhän haluan ne kuvat itselleni! :) 
Mutta muidenkin hevosista olen nähnyt paljon kuvia blogeissa. Myös ratsastuskuvia kannattaa harkita pariin otteeseen, haluatko että kaikki näkee sen kuvan kun kevennät jalat suorina ja hevonen juuri ja juuri kulkee eteenpäin, kun joukossa on parempia kuvia? Et varmaan. 

Esittelysivut
Kun monet kirjoittavat tuntihevosista, niin esittelysivut ovat aika ankeat. Ne ovat usein kopioitu suoraan tallin nettisivuilta ja täsmälleen sama teksti. On paljon hauskempaa lukea kun olet itse kirjoittanut hevoselle hyvän ja pitkän luonne esittelyn! Mutta tässä pitää myös muistaa että puhuu totuutta ja ei kerro mitään ihan päin puskaa, niitäkin lukee paljon. 

Oliko tästä teille apua? Kommentoikaa ihmeessä! Oli todella mukavaa jos teille oli jotain apua! Sanokaa jos olette muuttaneet jotain niin käyn kurkkaamassa sinun blogiasi!



16 kommenttia:

  1. Haha, tää oli hauska! Oon miettiny ite näitä ihan samoja asioita ku oon lukenu noita tallin pikkutyttöjen blogeja :D

    VastaaPoista
  2. Mä tykkäsin!:)

    http://lotanhevoselamaa.blogspot.fi

    VastaaPoista
  3. onko sun blogi sit niin täydellinen ja hyvä? Ne tytöt hän on 8-9 ja ei edes osaa käyttää mitään bloggeria varmaan edes kunnolla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luitkohan postausta ollenkaan nimittäin ihan alussa lukee näin: "Ja tämä ei myöskään tarkoita että blogini olisi niin hyvä että voisin täydentää sitä että minä en myös jotain näistä virheistä tee" ja ei blogini ei todellakaan täydellinen ole

      Poista
  4. Pidin, ja sain samalla ideoita tästä postauksesta :)

    VastaaPoista
  5. hej, jag har bilder på dig, Skidi & Annie från SHW, så skulle du vilja ha dom?? om du vill så skickar jag dom till din e-post:)

    VastaaPoista
  6. No mikä sä oot sitte neuvomaan niitä ''tallin pikkutyttöjä'' miten ne kirjottaa blogiaan? jos ne ''pikkutytöt'' valittais sulle jotai sun blogista ni sä olisit heti itkemässä.

    VastaaPoista
  7. pistää miettimään miten ootkaan, siis ihan pikku tytöstä asti, jaksanut itkeä aina joka ikisestä asiasta :D:D:D siis... jooh :D ps. kirjota mielummin ruotsiks, koska sulla on tämmönen epämukavasti luettava huono suomi kun kirjotat :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

      Poista
    2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

      Poista
    3. Ootas eka niin menen äidille itkemään, että joku tuttu joka ei edes uskalla omaa nimeäänsä paljastaa kiusaa minua blogissani :'(
      Jos et sattunut lukemaan ylempiä kommentteja niin ne "pikkutytöt" juuri tykkäsi että tämä postaus auttoi!
      Jos joku pikkutyttö tulisi minulle ehdottamaan muutoksia blogiini, niin miettisin että olisiko asia hyvä ja jos koen itse hyväksi niin muutan sen! Koska teitä lukijoitahan minä yritän miellyttää! Mutta ikävä kyllä en sinua pysty miellyttää näköjään vaikka 100 muita, mutta ei tarvitse lukea jos ei miellytä!
      Ps. saanko kysyä milloin viimeksi olet nähnyt minulla tippa linssissä nimittäin itsekkään en muista

      Poista
  8. kirjotatko blogias lukijoille etkä itelles? :D:D lol. ja tosiaan, hauskaa, että sulla on varmaa puhua muille kirjotusvirheistä, ku itelläs niitä on enemmän ku asukkaita afrikassa :D + oot tippa linsissä aina ku asiat ei mee niiku haluat aamen :)

    VastaaPoista