keskiviikko 15. tammikuuta 2014

Pennit talteen

Yöllisten Facebook keskustelujen myötä syntyy vissiin parhaimmat ideat. Sofian juteltiin tulevasta kisakaudesta, suunniteltiin omat kisakalenterit ja mietittiin tulevaa. Jossain vaiheessa laskettiin että kuinka paljon nämä pari kevätkauden kisaa tulevat maksaa meille oikein? Itse laskin että jos muualle lähdetään kisoihin niin yhteen päivän reissuun voi mennä 70-100€ riippuu ihan matkasta. Sehän on älyttömästi! 

Mutta juteltiin Sofian kanssa että ollaan varmaan köyhiä alkukesästä, niin keksittiin idea! Me ei osteta mitään turhaa, kaikki rahat mitä on mahdollista niin säästää tulevalle kisakaudelle.
Suurin rahan kuluttaja

Luvattiin toisillemme että lasketaan molemmat että kuinka paljon meillä on tilillä ja käteisenä. Aina jos ostaa jotain omilla rahoilla niin se pitää kirjoittaa ylös ja kertoa että miksi juuri tämän ostin, oliko se tarpeellinen asia? Jos mennään ostamaan jotain tarpeetonta niin toiselle maksetaan aina euro. 

No mihin ne minun rahat oikein kuluvat jos eivät hevoseen? Ostan Skidille loppupeleissä aika vähän tavaraa, nimittäin sillä on jo lähes kaikki tarpeellinen. Minulla on se pahe että ostan ruokaa, karkkia käyn kavereiden kanssa syömässä tai ostan jotain aivan turhaa! Aina jos menen johonkin hevostapahtumiin niin mukaani tarttuu usein jokin kiva asia joka on ollut ALE korissa ja en ole voinut olla ostamatta sitä. Ärsyttävää koska niihin menee aivan liikaa rahaa. 

Olen taas ihan älyttömän huono ostamaan itselleni mitään kivoja vaatteita, koruja tai jotain muuta vastaavaa. Inhoan yli kaiken shoppailua ja yleensä olen sen verran nirso että en oikein löydä mitään kivaa. Tykkään paljon enemmän nettishoppailusta, niiiin paljon helpompaa!

Parhaillaan Skidi tarvitsisi uuden remonttiturparemmin ja AppleMounth kumikolmipalat. Nämä kaksi asiaahan ovat tarpeellisia koska se on purrut kuolaimet ihan rikki ja turparemmi on jokin sen iki vanha joka on annettu tuntihevosten käyttöön + että se on tummanruskea ja meillä on mustat suitset. 

Onneksi kohta tulee kesä, se tarkoittaa kesätöitä ja kesätyöt tarkoittavat rahaa. Minulla onneksi vanha kesätyöpaikkani tarjosi minulle täksi kesäksi myös töitä! 
Vielä pari kysymystä mihin toivoisin vastausta :)

Miten te säästätte rahaa? Mihin säästätte? Mihin enimmät rahasi menevät?

 Lopuksi pieni video mitä Skidistä editoin, ettehän tuomitse en ole aikoihin tehnyt mitään videoita tms. :D

6 kommenttia:

  1. Ja sparar penga ti ridläger haha :---) hoppaas vi ses där på stalle :)

    VastaaPoista
  2. Hyvä idea! Nyt itsekkin sain idean alkaa kirjaamaan ylös ostoksia :D mulla menee rahaa aina kaikkeen turhaan, ratsastukseen ja näin edespäin vaikken loppujen lopuksi käytäkkään paljon rahaa (?) ja säästän millon mihinkin, kesällä on tarkotus mennä leirille joten siihen sitten :D

    VastaaPoista
  3. Voi että, pitäisiköhän säästämisestä ja budjetoinnista tehdä itselle kanssa joku myöhäinen uudenvuoden lupaus :D Ehkä kaverin kanssa tämä olisi helpompaa, joskus tuntuu etten osaa olla ankara itselleni - jos olisi joku muistuttamassa koko ajan ja vaatimassa eurojaan niin ehkä sitä pysyisi paremmin ruodussa haha!

    Itse säästän/säästin aina niistä pienistä taskurahoista joita joistain pikkutöistä sain, laitoin omaan laatikkoonsa (käteistä kun tuli yleensä saatua) ja asetin itselleni jonkun säästötavoitteen (siis jokin asia/esine/tuote, jota varten säästin). En osannut enkä vieläkään osaa säästää ihan vain "pahan päivän varalle", heti jos ei ole jotain porkkanaa säästämisen jälkeen odottamassa niin lipsun :/

    Tsemppiä säästämisen :D!

    VastaaPoista
  4. Mulla on sama että en voi olla käyttämättä tuota rahaa!

    VastaaPoista